Urządzenia i Akcesoria
Risotto z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
200 g gorącej wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
35 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
230 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
25 g cebuli dymki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
334.3 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1765 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
46.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min