Burger z tofu

Burger z tofu

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Marynata
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 30 g miodu wielokwiatowego płynnego
  • 25 g sosu sojowego jasnego
  • 300 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
  • 160 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 100 - 120 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
  • 6 bułek hamburgerowych
  • rukola ilość do złożenia burgerów (45-60 g)
  • kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 75 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1157.4 mg
Białko 19 g
Kalorie 1686.8 kJ / 403.2 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 48.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...