Urządzenia i Akcesoria
Burger z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
Marynata
-
½ ząbka czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g miodu wielokwiatowego płynnego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
100 g tofu, średnio twardego
Burger warzywny
-
40 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
50 - 60 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek ilość do smażenia burgerów
-
2 bułki hamburgerowe
-
rukola ilość do złożenia burgerów (15-20 g)
-
kiełki słonecznika do dekoracji (ok. 25 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1202.8 mg
Białko
20.8 g
Kalorie
1948.2 kJ /
465.7 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
61.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Kotlety sojowe
40 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański majonez
15 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min