Urządzenia i Akcesoria
Sos tatarski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
40 porcji
Składniki
-
160 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
160 g pieczarek konserwowych
-
240 g majonezu
-
160 g jogurtu naturalnego, gęstego160 g kwaśnej śmietany gęstej
-
1 ½ płaskiej łyżeczki cukru
-
1 ½ płaskiej łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
173.4 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
214.1 kJ /
51.2 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Sos balsamiczny
25 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Sos hamburgerowy
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Tzatziki
15 min
Sos winegret
5 min