Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g d'ananas frais, préalablement congelés en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- 500 g de fraises fraîches
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 gousse de vanille, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2010.3 kJ / 479.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 45.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3 Std. 30 Min
Trifle aux fraises
15min
Mousse au chocolat fruitée
50min
Soupe de pommes de terre au safran, au chorizo et aux noix de Saint-Jacques
30min
Tartine de compote et tranches de poires caramélisées avec camembert
30min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13u. 30min
Iles flottantes à la pistache
1h
Crèmes aux framboises
4h 25min
Limonade orange-grenade
10min
Coupe infernale
12h 45min
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2h
Flan à la noix de coco
1h 15min