Coque croustillante au chocolat et à la framboise

Coque croustillante au chocolat et à la framboise

4.0 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Le crémeux au chocolat
  • 85 g de lait entier
  • 2 jaunes d'œufs
  • 25 g de sucre en poudre
  • 85 g de crème liquide 35% m.g.
  • 110 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux (voir "Conseil(s)")
La coque croustillante
  • 60 g de beurre doux mou
  • 60 g de cassonade
  • 60 g de noisettes en poudre
  • 60 g de farine T55
  • 20 g de crêpes dentelle, type Gavottes® émiettées
  • 15 g de chocolat fondu (voir "Conseil(s)")
  • 125 g de framboises fraîches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 30.5 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1865.2 kJ / 447.8 kcal
Tłuszcz 31.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...