
Wersje kompatybilne
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Mayonnaise
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp sweet paprika
- 1 Tbsp dried thyme
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g sunflower oil
- 1 - 2 garlic cloves to taste
- 5 - 6 sprigs fresh parsley to taste, thick stems removed, cut in pieces
- 10 g lemon juice
- 1 medium egg
Turkey Breast and Salad
- 1000 g turkey breasts, skinless
- 2 medium eggs
- 800 g water
- 600 g frozen mixed vegetables
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565.5 kcal / 2366.2 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Sód
- 510.2 mg