Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 30 g lemon juice
- 300 g tinned tuna in oil, drained
- 20 g olive oil
- 85 g mascarpone
- 1 anchovy fillet
- 2 garlic cloves
- 40 g black olives, pitted
- 15 g pickled capers, drained
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 cucumber, large, sliced in 32 (5 mm)
- 1 - 2 fresh red chillies, sliced (2 mm), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 157 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3h 20min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Tuna Niçoise Toasts
3h
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 Std.
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 Std. 20 Min
Pear and Goat's Cheese Flatbread
3h
Seafood Korma
40 Min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40 Min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 Min