Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 baguettes, parbaked, (cut in 24 x 1 cm slices)
- 3 - 4 Tbsp extra virgin olive oil
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g red onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 6 anchovy fillets, in oil, drained
- 100 - 120 g tinned tuna, in brine, drained
- 225 g tinned chopped tomatoes
- 2 Tbsp tomato purée
- 25 g pickled baby capers, drained
- ½ tsp chilli flakes (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 12 pitted black olives, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 276 kJ / 66 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3h 20 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 Min
Grisons Barley Soup
55 min
Baked Pancake with Bacon (Pannukakku)
50 Min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1h 10 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min