Urządzenia i Akcesoria
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
190 g gorącej wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g sera parmezan
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
120 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
85 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
-
35 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
247 mg
Białko
20.5 g
Kalorie
1644.4 kJ /
393.1 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto z krewetkami
45 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min