Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem

Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem

4.2 42 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 190 g gorącej wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g sera parmezan
  • 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 120 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 85 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
  • 35 g białego wina, wytrawnego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g masła pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 247 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 1644.4 kJ / 393.1 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...