Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
280 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski280 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
688.7 mg
Białko
19 g
Kalorie
2597.9 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min