
Urządzenia i Akcesoria
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
suszony pomidor, w oleju (opcjonalnie) odsączony1
-
oleju pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów35 g
-
octu jabłkowego (patrz wariant)15 - 20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
miodu, płynnego1 - 1 ½ łyżeczki
-
musztardy (patrz wskazówka)1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87 kcal /
364.1 kJ
Białko
0.1 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
2.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
166.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6)
45 min
Sos tatarski
5 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Sos balsamiczny
25 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Pasta śródziemnomorska
15 min
Sos winegret
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Tzatziki
15 min