Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego w paski
- 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oleju
- 100 g serka topionego, podzielonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w ok. 5 mm kostkę
- 2 opakowania ciasta francuskiego, schłodzonego (po 275 g)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 60 czarnych oliwek, bez pestek, najlepiej dużych (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 542.6 kJ / 129.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 262.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 Std.
Halloweenowe kapelusze czarownic
4sa 45 dk
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Halloweenowy poncz
20min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Eliksir wiedźmy
10 Min
Chleb-pająk
2h 55 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h
Kiełbaski-mumie
1h 35min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min