
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
16 sztuk
Składniki
-
czerstwego chleba pokrojonego na kawałki200 g
-
wody300 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, kolendry, bazylii, tylko liście i miękkie łodygi, pokrojone na kawałki15 - 20 g
-
jajko1
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki80 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy Ras el Hanout½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
86 kcal /
360 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
174 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska