Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
16 sztuk
Składniki
-
200 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na kawałki200 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki
-
300 g wody
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 - 20 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, kolendry, bazylii, tylko liście i miękkie łodygi, pokrojone na kawałki
-
1 jajko
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki przyprawy garam masala½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
174 mg
Białko
3 g
Kalorie
360 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Kotleciki z chleba
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min