Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami

Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami

4.4 214 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
16 sztuk

Składniki

  • czerstwego chleba pokrojonego na kawałki
    200 g
    200 g białych bułek, czerstwych, pokrojonych na kawałki
  • wody
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, kolendry, bazylii, tylko liście i miękkie łodygi, pokrojone na kawałki
    15 - 20 g
  • jajko
    1
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    80 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • przyprawy Ras el Hanout
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki przyprawy garam masala
  • kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 86 kcal / 360 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 174 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...