
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
ziemniaków, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki100 - 150 g
-
wody270 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia600 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
soli2 łyżeczki
-
pomidor, dojrzały (ok. 200 g)1
Formowanie
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry200 g
-
szynki gotowanej w plastrach100 g
-
filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone, pokrojone na kawałki2
-
oregano, suszonego2 szczypty
Pieczenie
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody20 g
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
573.5 kcal /
2399.4 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
83.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
1578 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska