
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
100 - 150 g ziemniaków, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
270 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 łyżeczki soli
-
1 pomidor, dojrzały (ok. 200 g)
Formowanie
-
200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
-
100 g szynki gotowanej w plastrach
-
2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone, pokrojone na kawałki
-
2 szczypty oregano, suszonego
Pieczenie
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g wody
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
573.5 kcal /
2399.4 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
83.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
1578 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska