![Gotowanie 300 g kaszy bulgur Gotowanie 300 g kaszy bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BF6310E8-02CE-4F5D-AE49-9F73B5CB0006/Derivates/ea990d63-9907-4b16-822e-0c083eb01af8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g kaszy bulgur (patrz wskazówka)
- 650 g wody
- 1 łyżka oleju
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 860.5 kJ / 205.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 283.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 500 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min