
Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
2 jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
200 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
2 jajka
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311.7 kcal /
1304.1 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
113.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Placki z serkiem
45 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Jabłka w cieście
1 godz.