Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
2 jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
200 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
2 jajka
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.1 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1304.1 kJ /
311.7 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM5)
1 godz. 35 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Hiszpański brunch
1 godz. 15 min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Racuchy na maślance
30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min