Wersje kompatybilne
Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux
La génoise au caramel
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre pommade
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 200 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
La crème fouettée
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 150 g de framboises
- 150 g de mûres
- 150 g de myrtilles
- feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 34.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Café à l'amande
25 Min
Salade de pommes de terre et œufs durs façon César
50 Min
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13 Std. 10 Min
Café à la noisette
25 Min
Smoothie vert
5 Min
Gâteau chocolat-café meringué
1 Std. 10 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Limonade à la fraise
10 Min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 Std. 30 Min
Baguette feuilletée
4 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 Min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min