Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel

Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel

5.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 portions

Składniki

La sauce caramel
  • de sucre en poudre
    250 g
    250 g de sucre roux
  • de crème liquide 35% m.g.
    200 - 250 g
  • d'eau
    30 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de beurre doux
    30 g
La génoise au caramel
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de beurre pommade
    120 g
  • de lait
    120 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café
  • de farine de blé
    200 g
  • de levure chimique
    1 sachet
La crème fouettée
  • de crème liquide 35% m.g.
    300 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café
  • de framboises
    150 g
  • de mûres
    150 g
  • de myrtilles
    150 g
  • feuilles de menthe fraîche

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374 kcal / 1564 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 34.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...