Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel

Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel

5.0 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 portions

Składniki

La sauce caramel
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre doux
La génoise au caramel
  • 3 œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 120 g de beurre pommade
  • 120 g de lait
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 200 g de farine de blé
  • 1 sachet de levure chimique
La crème fouettée
  • 300 g de crème liquide 35% m.g.
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 150 g de framboises
  • 150 g de mûres
  • 150 g de myrtilles
  • feuilles de menthe fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 34.7 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1564 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...