Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 1 œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 50 g d'huile neutre
- 2 c. à soupe de lait
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de graines de sésame blanc
- 1 c. à soupe de graines de sésame noir
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2506 kJ / 595 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Brioches italiennes
3h 15min
Marbré sésame noir vapeur
1h 25min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Focaccia italienne
5h 10min
Limonade à la citronnelle
25 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Ravioli ricotta et épinards
1 Std. 10 Min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min