Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de nougat viennois
- 30 g d'amandes décortiquées
- 200 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 100 g de sucre glace
- 1 sachet de sucre vanillé (env. 2 c. à café)
-
20
g de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 20 g de jus d'orange - 500 g d'eau
- 1 paquet de glaçage pour gâteau au chocolat foncé ou blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Pâtes fraîches véganes
Brak ocen
Fondant au chocolat
40min
Starmix - C
1h
Sucettes de gâteau au chocolat
4 Std. 50 Min
Fondant au chocolat
40min
Coupe glacée à la Chartreuse
13h
Pain brioché sans gluten
2 Std. 50 Min
Minipavlovas à la crème glacée framboise
13h
Feuilleté chantilly et fraise
1h 30min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30min
Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs
1 godz. 5 min