Bonbons chocolat viennois

Bonbons chocolat viennois

3.8 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 pièces

Składniki

  • 50 g de nougat viennois
  • 30 g d'amandes décortiquées
  • 200 g de pâte d'amande coupée en morceaux
  • 100 g de sucre glace
  • 1 sachet de sucre vanillé (env. 2 c. à café)
  • 20 g de liqueur à l'orange, type Cointreau
    20 g de jus d'orange
  • 500 g d'eau
  • 1 paquet de glaçage pour gâteau au chocolat foncé ou blanc

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 20 mg
Białko 1 g
Kalorie 409 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...