Wersje kompatybilne
Polpettone di pesce e avocado (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 150 g di pane, preferibilmente raffermo, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 avocado (1 a pezzi e 1 a fette)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 800 g di filetti di pesce bianco, senza pelle, a pezzi
- 1 limone, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 464.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Polpettine di merluzzo in salsa saporita con contorno di cime di rape
1h
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45 min
Polpette con le sarde
25 min
Mini mousse alle pesche
5h
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3 Std.
Blinis alla curcuma con pesce spada
1h
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
2h 20 min
Filetto di maiale alla Wellington con patate e composta di mele
2h 30 min
Filetti di sgombro all'arancia
40 min