Wersje kompatybilne
Polpettone di pesce e avocado (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 150 g di pane, preferibilmente raffermo, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 avocado (1 a pezzi e 1 a fette)
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 800 g di filetti di pesce bianco, senza pelle, a pezzi
- 1 limone, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 464.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min
Chips di polenta con caponata e composta ai frutti rossi
4h
Plumcake fave e finocchietto selvatico
2 Std.
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Dressing agrumato per pesce
Brak ocen
Torta salata pere e formaggio
1h
Cous cous con moscardini e olive
1h
Rustici alla carbonara
1 Std. 30 Min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3h
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 Std. 30 Min
Torta soffice alle albicocche
1h
Ciambellone all'uva
1h