Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di zenzero in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di limone
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 4 cardi a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 535.5 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Carciofi trifolati
30min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Carciofi in agrodolce
30min
Cardi gratinati
40min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Sformato di cardi
1h
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20 min
Insalata di cavolo cinese con pepe rosa e verde
45min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Cavolo rosso stufato
45min