Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pane a pezzi
- 20 g di anacardi tostati, non salati
- 1 cucchiaino di origano secco
- 100 g di formaggio vegano
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di cipolle a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di bulbi di finocchio a fettine (circa 7 mm)
- 600 g di pomodoro in scatola
- 10 foglie di basilico fresco + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 - 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 5669.3 kJ / 1355 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 155 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 46 g
- Sód
- 4356 mg
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Finocchi alla valdostana
40 min
Parmigiana di cavolfiori
1h
Frico
1h
Parmigiana di sedano rapa
2h
Omelette greca
35 min
Parmigiana vegetariana con ragù di lenticchie
1h 25 min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min
Lasagna di zucchine al pesto
50 min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15 min
Millefoglie vegetariana
1h 30min
Frittata broccoli e prosciutto
35 min