Crema di ceci con cozze piccanti

Crema di ceci con cozze piccanti

4.5 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di cozze fresche pulite
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 1 rametto rosmarino fresco gli aghi
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 20 g di olio piccante (vedere varianti) + q.b.
  • 400 g di ceci in scatola scolati e sciacquati
    200 g di ceci, secchi, ammollati e scolati (vedere consigli) + q.b.
  • 5 g di sale
  • 1 - 2 pizzichi di paprika dolce o piccante
  • 400 g di acqua
  • panna fresca liquida (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 1548 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 33.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...