Torta salata asparagi e provola

Torta salata asparagi e provola

4.2 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta matta
  • 270 g di farina tipo 00
  • 130 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di aceto bianco
  • 5 g di sale
Ripieno
  • 250 g di acqua
  • 450 g di asparagi verdi puliti e a tocchetti (circa 1 cm)
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 40 g di provola a pezzi
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 90 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 100 g di provola a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 379.4 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 866.9 kJ / 207.2 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...