Impepata di cozze con salsa al burro bianco

Impepata di cozze con salsa al burro bianco

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Salsa al burro bianco
  • 3 scalogni a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto bianco
  • 50 g di vino bianco
  • 280 g di burro freddissimo, a pezzi
Cozze
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino fresco
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di cozze pulite
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di vino bianco
  • 100 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 739.2 mg
Białko 30.8 g
Kalorie 3609 kJ / 862.5 kcal
Tłuszcz 75.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 36.9 g
Węglowodany 13.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...