Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al burro bianco
- 3 scalogni a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto bianco
- 50 g di vino bianco
- 280 g di burro freddissimo, a pezzi
Cozze
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- ½ peperoncino fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di cozze, pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3609 kJ / 862.5 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 75.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 739.2 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di pollo al limone
40min
Polpo alla Luciana
1h 30 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Tartine con gelatina
Brak ocen
Pepata di cozze
45 min
Insalata di polpo e patate
2u.
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40min
Lasagna di gamberi monoporzione
1h 30 min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Sautè di cozze e vongole
40min
Linguine allo scoglio
40min
Spaghetti alle vongole
4 godz. 40 min