Polpette di pollo e patate a Cottura Lenta

Polpette di pollo e patate a Cottura Lenta

3.2 27 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 600 g di cosce di pollo disossate senza pelle, a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di pangrattato
  • 320 g di cipolla a metà
  • 3 spicchi di aglio
  • 6 - 8 rametti di prezzemolo fresco
  • 1 ¼ cucchiaino di sale + 1 pizzico
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 3 uova
  • 300 - 400 g di olio per frittura
  • 4 - 5 cucchiai di farina
  • 1 pizzico di zafferano
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di patate a pasta gialla
  • 50 g di brandy
  • 1000 g di brodo di pollo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 3560.7 mg
Białko 163.8 g
Kalorie 12807.1 kJ / 3063.9 kcal
Tłuszcz 172.1 g
Błonnik 20.5 g
Tłuszcz nasycony 32.7 g
Węglowodany 214.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...