Urządzenia i Akcesoria
Kaiserschmarrn
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)3
-
Salz1 Prise
-
Milch75 g
-
Zucker30 g
-
Weizenmehl, glatt60 g
-
½ TL Vanillezucker, selbst gemacht, (4 g)Vanillezucker (4 g)½ Päckchen
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Butterschmalz1 EL
-
Rosinen1 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
215 mg
Białko
15 g
Kalorie
1673 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Grießnockerl
30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Germknödel
1 godz.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Nockerl / Spätzle
20 min