Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mohnsamen
- 70 g Zucker und 1 EL für das Kochwasser
- 2500 g Wasser
- 3 TL Salz und 1 Prise für den Teig
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 90 g Butter, in Stücken
- 130 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Weichweizen
- 1 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2575 kJ / 616 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1óra 10p
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Wurstknödel
1h 20min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1óra 15p
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min