Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, Bio, Schale von ½ Zitrone fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 550 g Äpfel, geschält, geviertelt, in kleinen Stücken (z.B. Boskop)
- 110 g Zucker
- 5 Eier (Kl. M), getrennt
- 1 Prise Salz
- 200 g Milch
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Weinstein-Backpulver
- 60 g Butter
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Kaiserschmarrn
35min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Apfelstrudel
1h 20min
Kaiserschmarrn
35min
Spätzle
30min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Kässpatzen
1h 15min
Germknödel mit Mohnfüllung
1h 30min