Topfenknödel mit Zwetschkenröster

4.6 1.1K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
12 Stück

Składniki

Topfenknödelteig
  • Magertopfen zerbröselt
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Weizengrieß fein
    60 g
  • Semmelbrösel
    100 g
  • Staubzucker nach Geschmack
    30 - 50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    2
Zwetschkenröster
  • Zwetschken, frisch halbiert und entsteint
    800 g
  • Wasser
    100 g
  • Gelierzucker 3:1 nach Geschmack
    80 - 100 g
  • Zimtstange
    1
Butterbrösel- und Topfenknödelzubereitung
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Semmelbrösel
    120 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 289 kcal / 1209 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 527 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...