Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mohn
- 30 g Zucker
- 100 g Milch
- 20 g frische Hefe (½ Würfel)
- 270 g Mehl
- 1 Ei
- 130 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 40 g Pflaumenmus
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1h 30 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Kaiserschmarrn
35 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Powidltascherl
1 Std. 10 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min