Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Milch125 g
-
Butter25 g
-
Salz¼ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen2 Prisen
-
Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)80 g
-
Eidotter1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
162 mg
Białko
4 g
Kalorie
599 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaiserschmarrn
35min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Semmelknödel
50min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Mohnnudeln
1h 30min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Marillenknödel "die Besten"
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Apfelstrudel
1h 20min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Nockerl / Spätzle
20min
Serviettenknödel
1h 10min