Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Milch
- 25 g Butter
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 80 g Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)
- 1 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 162 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Mohnnudeln
1h 30min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Apfelstrudel
1h 20 min
Kaiserschmarrn
35 min
Semmelknödel
50 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Nockerl / Spätzle
20min
Serviettenknödel
1h 10 min