Urządzenia i Akcesoria
Nockerl / Spätzle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, griffig300 g
-
Eier2
-
Milch150 g
-
Wasser60 g
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Butter zum Schwenken3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
631 mg
Białko
12 g
Kalorie
1687 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Frittaten
30 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min