Urządzenia i Akcesoria
Topfenpalatschinken
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
Palatschinkenteig (für 6 Palatschinken)
-
Weizenmehl, glatt150 g
-
Milch250 g
-
Eier3
-
Mineralwasser1 EL
-
geriebene Orangenschale1 geh. TL
-
Salz1 Prise
-
Butterschmalz zum Backen2 EL
Topfenfülle
-
Butter in Stücken80 g
-
Eier (Größe M)3
-
Feinkristallzucker50 g
-
Staubzucker50 g
-
Vanillezucker1 geh. TL
-
geriebene Orangenschale1 geh. TL
-
Magertopfen500 g
-
Rosinen (opcjonalnie)50 g
Guss
-
Milch150 g
-
Sauerrahm200 g
-
Feinkristallzucker40 g
-
Ei1
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
25 g
Kalorie
2486 kJ /
593 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1sa 45 dk
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1sa 10 dk
Topfenschmarrn ruckzuck
40 dk
Topfenstrudel
2sa 10 dk
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Scheiterhaufen
1sa 30 dk
Grießauflauf
1sa 30 dk
Marillenknödel "die Besten"
1sa
Mohnnudeln
1sa 30 dk
Buchteln mit Vanillesauce
1sa 40 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 dk
Topfenschmarrn
50 dk