Zwetschkenknödel mit Butterbröseln

Zwetschkenknödel mit Butterbröseln

4.6 267 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück

Składniki

  • Wasser
    900 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
    500 g
  • Zwetschken, frisch
    12 Stück
  • Würfelzucker (opcjonalnie)
    12 Stück
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    200 g
  • Hartweizengrieß, fein
    40 g
  • Eidotter
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Semmelbrösel
    120 g
  • Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 238 kcal / 995 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...