Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marillenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- 130 g Mehl
- 8 - 10 Aprikosen, klein, entkernt
- Mehl, zum Bearbeiten
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3041 kJ / 727 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenstrudel
2h 10min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min