Urządzenia i Akcesoria
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Marillenknödel
-
Butter kalt, in Stücken60 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß60 g
-
Magerquark250 g
-
Ei1
-
Mehl130 g
-
Aprikosen klein, entkernt8 - 10
-
Mehl zum Bearbeiten
Zuckerbrösel
-
Butter100 g
-
Zucker3 - 4 EL
-
Paniermehl selbst gemacht100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
3041 kJ /
727 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel
1h 15min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Apfelstrudel
1h 20min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Topfenstrudel
2h 10min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Scheiterhaufen
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min