Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 Äpfel (z. B. Boskop, Elstar oder Jonagold)
- 3 EL Zitronensaft
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 Eier
- 160 g Milch
- 110 g Schlagobers
-
½
Päckchen Vanillezucker
lub ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht - 2 Prisen Salz
- 1 - 2 EL Rum (opcjonalnie)
- 200 g Weizenmehl, glatt
-
500
g Rapsöl
lub 500 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 16890 kJ / 404 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 94 mg
Alternatywne przepisy
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Kaiserschmarrn
35min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Hasenöhrl
1小时
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
20 Min
Faschingskrapfen
2u. 45min
Buchteln mit Vanillesauce
1hod. 40min
Bananenschnitten
3hod.