
Urządzenia i Akcesoria
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Äpfel (z. B. Boskop, Elstar oder Jonagold)5 - 6
-
Zitronensaft3 EL
-
Feinkristallzucker100 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Eier2
-
Milch160 g
-
Schlagobers110 g
-
Vanillezucker½ Päckchen
-
Salz2 Prisen
-
Rum (opcjonalnie)1 - 2 EL
-
Weizenmehl, glatt200 g
-
Rapsöl500 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
404 kcal /
16890 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
94 mg