Urządzenia i Akcesoria
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Äpfel (z. B. Boskop, Elstar oder Jonagold)5 - 6
-
Zitronensaft3 EL
-
Feinkristallzucker100 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Eier2
-
Milch160 g
-
Schlagobers110 g
-
½ TL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker½ Päckchen
-
Salz2 Prisen
-
Rum (opcjonalnie)1 - 2 EL
-
Weizenmehl, glatt200 g
-
500 g KokosfettRapsöl500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
94 mg
Białko
7 g
Kalorie
16890 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Grießnockerl
30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Faschingskrapfen
2 godz. 45 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Bananenschnitten
3 godz.