Grammelknödel

Grammelknödel

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

Grammelfülle
  • Zwiebeln halbiert
    35 g
  • Knoblauchzehe klein
    1
  • Grammeln
    120 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Butterschmalz
    10 g
Erdäpfelteig
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Erdäpfel, mehlig in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Eidotter
    2
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    120 g
  • Hartweizengrieß, fein
    30 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 788 mg
Białko 5 g
Kalorie 1552 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...