Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Fenchelsamen, ganz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Fisolen, frisch, in Stücken (2 cm)
- 3 Scheiben Schwarzbrot
- 1 EL Butterschmalz
- 125 g Sauerrahm
-
125
g Schlagobers
lub 125 g Sauerrahm - 3 EL Weizenmehl, universal
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 586 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krautfleckerl
40 min
Eiernockerl
30 min
Fisolengulasch
1h 10 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 menit
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1j 20 menit
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1j
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45 min