
Urządzenia i Akcesoria
Rahmsuppe mit Fisolen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser1000 g
-
Salz1 - 1 ½ TL
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Fenchelsamen, ganz¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht3 TL
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Fisolen, frisch in Stücken (2 cm)300 g
-
Schwarzbrot3 Scheiben
-
Butterschmalz1 EL
-
Sauerrahm125 g
-
Schlagobers125 g
-
Weizenmehl, universal3 EL
-
Apfelessig1 Spritzer
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 Prise
-
Schnittlauch, frisch½ Bund
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
212 kcal /
889 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
586 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria