Rahmsuppe mit Fisolen

Rahmsuppe mit Fisolen

4.6 77 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Fenchelsamen, ganz
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Fisolen, frisch in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Schwarzbrot
    3 Scheiben
  • Butterschmalz
    1 EL
  • Sauerrahm
    125 g
  • Schlagobers
    125 g
    125 g Sauerrahm
  • Weizenmehl, universal
    3 EL
  • Apfelessig
    1 Spritzer
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Schnittlauch, frisch
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 212 kcal / 889 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 586 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...