Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Rosinen
- 15 g Rum
- 230 g Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 70 g Butter, in Stücken
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 1 TL Honig
- 25 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Stauben
- 1 Prise Backpulver
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Orangenschale, gerieben
- Wasser, zum Besprühen
- 1 Ei
- Hagelzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 6188 kJ / 1479 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1288 mg
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50 Min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Osterpinzen
2h 50min
Polsterzipfl
2h 10min
Ribiselschnitten
1 Std.
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Wiener Rehrücken
3u. 40min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min