Powidltascherl

Powidltascherl

4.7 112 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Grieß, Hartweizen
    30 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Eidotter
    1
  • Powidl
    150 g
  • Butter
    60 g
  • Semmelbrösel
    100 g
  • Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
    1 EL
  • Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 376 kcal / 1575 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 331 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...