Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 150 g Butter, in Stücken
- 260 g Milch
- 150 g Semmelbrösel, je nach Feuchtigkeit der Masse 10-50 g mehr
- 90 g Semmelwürfel
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 1000 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Eierschöberl
1h
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Eiernockerl
30 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Semmelknödel
50 min
Butternockerl
40 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 min
Wurstknödel
1h 20min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min