Urządzenia i Akcesoria
Pikantny dip serowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
12 porcji
Składniki
-
100 - 120 g czerwonej papryki, konserwowej odsączonej z zalewy, plus dodatkowa ilość pokrojona w paski do dekoracji
-
4 cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone na 2 cm kawałki, plus dodatkowa ilość posiekanego szczypioru do dekoracji
-
170 g sera cheddar, jasnego pokrojonego na kawałki
-
170 g sera mimolette, pokrojonego na kawałki170 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
340 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżki sosu sriracha
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
349.2 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
906.4 kJ /
216.6 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Jeżynowe mojito
1 godz. 45 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Nachos z tortilli i sos mango-chili
40 min
Nachos z chili i serem
45 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Sos z sera cheddar
20 min
Olej aromatyzowany czerwoną papryką
24 godz. 40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min