
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z szarpanym kurczakiem, kaszą jęczmienną i burakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Dressing
-
awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki150 g
-
jogurtu naturalnego płynnego180 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z 1 szt.)60 - 80 g
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
Szarpany kurczak
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
wody20 g
-
sosu sojowego20 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 4-5 cm kawałki400 g
Sałatka
-
czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
-
wody1000 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy jęczmiennej perłowej100 g
-
roszponki80 - 100 g
-
pestek dyni (patrz wskazówka)40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
457 kcal /
1913.3 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1333.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska