Pasta e lenticchie

Pasta e lenticchie

4.3 33 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
1 porzione

Składniki

  • 300 g di brodo vegetale
    300 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado vegetale fatto in casa
  • 60 g di lenticchie secche (sciacquate e senza ammollarle)
  • 20 g di cipolla a fettine
  • 20 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
  • 20 g di carota a rondelle
  • 1 pizzico di foglie di alloro secche
  • 50 g di pomodori ciliegino a metà
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 70 g di pasta tipo ditalini (cottura 8 min.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 2.2 g
Kalorie 255 kJ / 61 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...