Pasta e cavolfiore alla napoletana

Pasta e cavolfiore alla napoletana

4.1 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 spicchio di aglio privato dell'anima
  • 1 peperoncino piccolo
  • 100 g di pancetta dolce o affumicata, a cubetti
  • 400 g di cavolfiori le cimette a pezzi piccoli
  • 850 g di acqua calda (non bollente)
  • 2 pomodori pelati a pezzi
  • 5 g di dado per brodo vegetale
  • 320 g di pasta corta mista
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 486.5 kcal / 2035.5 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 66.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 471.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...