Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1200 g di acqua
- 200 g di lenticchie verdi secche
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodori pelati, a pezzi
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 350 g di pasta tipo ditalini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2247.5 kJ / 537.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e piselli
35min
Pasta e ceci con pomodorini
40 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta e ceci (TM6)
40 Min
Pasta e fagioli cannellini
40 Min
Pasta e piselli
35min
Pasta e patate con provola
1h
Pasta patate e provola
55 min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 min
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h