Pasta e lenticchie al pomodoro

Pasta e lenticchie al pomodoro

4.6 203 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di acqua
    1200 g
  • di lenticchie verdi secche
    200 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • pomodori pelati a pezzi
    3
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di pasta tipo ditalini
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537.5 kcal / 2247.5 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...