Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cozze fresche, pulite
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di fagioli borlotti in scatola lessati, sgocciolati
- 1000 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 200 g di pasta integrale di frumento e farro (formato a piacere)
- prezzemolo tritato a piacere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pasta e patate con provola
1h
Pasta patate e provola
55min
Ziti con ragù alla napoletana
1hod. 30min
Pastiera napoletana
15 godz.
Lagane e ceci
1h
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Casatiello sugna e pepe
2j 30 menit
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta Babà napoletana
8j