Pasta e fagioli cannellini

Pasta e fagioli cannellini

4.5 356 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 110 g di cipolla rossa in quarti
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 200 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 30 g di carota a pezzi
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 285 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
  • 900 g di brodo vegetale
  • 140 g di pasta secca tipo ditalini
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie) per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23 g
Kalorie 2435 kJ / 582 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...