Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 200 g di pancetta affumicata a cubetti
- 110 g di cipolla rossa, in quarti
- 30 g di sedano, a pezzi
- 30 g di carota, a pezzi
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di origano secco
- 285 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati
- 900 g di brodo vegetale
- 140 g di pasta secca, tipo ditalini
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2435 kJ / 582 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Pasta e lenticchie
50 menit
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta e ceci (TM6)
40 min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40 min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 menit
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Pasta e fagioli
40 min
Pasta e fagioli
50 menit
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35 Min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 Min