Pasta e fagioli cannellini

Pasta e fagioli cannellini

4.5 352 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla rossa in quarti
    110 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    2 rametti
  • di origano secco
    ½ cucchiaino
  • di pancetta affumicata a cubetti
    200 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di carota a pezzi
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
    285 g
  • di brodo vegetale
    900 g
  • di pasta secca tipo ditalini
    140 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie) per servire
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 582 kcal / 2435 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...